Za izboljševanje dostopnosti za invalide vseh kategorij!

V sredo, 26. 10., ob 12.00 uri bo na Novem trgu 7 (na ploščadi pred glavno pošto) Zavod Brez ovir organiziral dogodek v sodelovanju z društvom SLO-CANIS – Slovensko združenje inštruktorjev, Center za šolanje psov vodičev in psov pomočnikov. Predstavitev bo potekla na posebnem premičnem poligonu. Med drugim bodo izvedli prikaz vodenja psov vodnikov na poligonu, predstavili pomen talnega taktilnega vodilnega sistema in različnih pripomočkov za izboljšanje dostopnosti.

Dogodka se bo udeležil tudi župan mestne občine Novo mesto mag. Gregor Macedoni, ki bo na dogodku podal izjavo, kako v občini podpirajo izboljšanje dostopnosti javnih prostorov za invalide vseh kategorij.

Med sogovorniki bodo tudi:

– mag. Gregor Macedoni – župan mestne občine Novo mesto,

– David Švagelj – direktor prodaje v Zavodu Brez ovir,

– Darinka Lečnik Urbancl – predsednica društva SLO-CANIS.

O Zavodu Brez ovir

Zavod Brez ovir je socialno podjetje, v katerem nudijo celostne storitve za osebe z oviranostmi, od osebne asistence in dostopnega turizma do ponudbe različnih pripomočkov za gibalno ovirane, kot so klančine, invalidska dvigala idr. Dolgoletne izkušnje na področju prilagoditev in izboljšanja dostopnosti javnih prostorov in objektov, strokovna ekipa na terenu pa poskrbi tudi za strateško postavljanje taktilnih oznak. Za več informacij obiščite spletno stran www.brezovir.si.

O društvu SLO-CANIS

Slovensko združenje inštruktorjev, Center za šolanje psov vodičev in psov pomočnikov SLO-CANIS je prva mednarodno akreditirana humanitarna organizacija, ki se ukvarja s šolanjem psov vodnikov slepih, psov za pomoč gibalno in senzorno oviranim osebam ter šolanjem reševalnih in terapevtskih psov. So člani Evropske zveze psov vodičev (EGDF), člani Evropske zveze psov asistentov (ADI/ADEu) in pridruženi člani Svetovne organizacije psov vodičev (IGDF). Več informacij na www.slo-canis.net/.