Trail Viking Challenge Vršac 2023 zmagala Klara Ljubi. Med moškimi Sebastjan Puš pritekel drugo mesto.

Odličen zaključek sezone za dolenjska gorska tekača. Trail tek Viking Challenge Vršac 2023 v Srbiji (10,6km) zmagala Klara Ljubi, letos tudi najvišje uvrščena Slovenka v svetovnem pokalu gorskih tekov ne lestvici WMRA (rangiranje lestvica WMRA – https://ranking.wmra.info). V moški konkurenci je z drugim mestom navdušil Sebastjan Puš.

Za uraden konec sezone je Dolenjka, Klara Ljubi (članica AK Krka), v soboto (28. oktober) nastopila na kratkem trailu v Vršcu (Srbija). Trail Viking Challenge 2023 phase 3 (https://www.vikingobuca.rs/viking-challenge-2023-phase-no-3) je bil speljana po okoliških hribih in poteh v dolini je bila dolga 10,6 km (339 m vzpona, 398 m spusta). Tekma je bila zelo hitra. “Po veliko tekmah v Italiji je bilo zanimivo videti še malo drugačno naravo v jesenskih barvah in organizacijo tekme. V Srbiji imam vedno občutek, kot da tečem doma. Super je sezono zaključiti z dobrimi občutki in na vrhuncu, da si ne želiš zaključka. Ampak vem, da mi bo nekaj počitka dobro delo. Veselim se že novih treningov in naslednje sezone.” pove Klara po tekmu. Seveda Klara ne bo niti pozimi počivala. Januarja se bo udeležila polarnega polmaratona na skrajnem severu Norveške v Tromsu.

Na trailu je v moški konkurenci nastopil tudi Sebastjan Puš (AK Krka) in zasedel odlično drugo mesto. Po njegovih občutkih je bila to ena izmed najboljših tekm letos.