Šmarješke Toplice so sodobno termalno zdravilišče z rekreacijskim in rehabilitacijskim centrom, ki se nahajajo v kraju Šmarjeta in so od avtoceste Ljubljana-Zagreb oddaljene le streljaj.

Šmarješke Tolplice pri Šmarjeti so oddaljene približno 2 kilometra od avtoceste pri Dolenjem Kronovem, ki je glavna povezava med Ljubljano in Zagrebom. Na poti do Novega mesta, ki je od Šmarjeških Toplic oddaljeno 12 kilometrov in približno 15 minut vožnje z avtom, se soočite še z enim dolenjskim biserom, Otočcem.

Nad izviri tople vode v Šmarjeti, ki dosežejo 33 stopinj celzija, je pokrit bazen. V bližini tega pa je tudi kopališče z zunanjimi bazeni s termalno vodo. Termalna voda in hidroterapevtski postopki s fizikalno terapijo zdravijo bolezni srca in ožilja, hkrati pa urejajo krvni tlak. Ugodno za rekonvalescentne in menagerske bolezni. Sodobno urejen hotel, opremljene sobe in počitniške hišice (bungalovi) bližini letnega kopališčav ter urejene trim steze lepo dopolnjujejo vse, kar si obiskovalcec želi.

Izleti in pohodništvo po Dolenjskem

Izlet in obisk kraja Šmarjeta je oddaljena od termalnega centra 3 kilometre. Rimske izkopanine, poznobaročna cerkev, številne pešpoti skozi drn in strn, okoliški vikendi, golf na Strugi, ribolov v reki Krki in vse do 5 km oddaljenega Otočca termam Šmarješke Toplice dajejo dodaten pozitiven predznak.