Hofer s pomočjo kupcev napolnil skladišča Slovenske karitas. V enem tednu so na ta način zbrali 19 ton izdelkov. Karitas je z izdelki iz marčevske akcije tako pomagal 1000 družinam v stiski.

Lukovica, 25. april 2024: Prejšnji mesec so bila Karitasova skladišča hrane v nekaterih delih Slovenije povsem prazna, saj še vedno čakajo na pomoč, ki jo za socialno ogrožene namenja Evropska unija. Tako je tradicionalna marčevska dobrodelna akcija Slovenske karitas v vseh 92 trgovinah HOFER po Sloveniji prišla ravno ob pravem trenutku, saj so v dobrem tednu (od 15. do 23. marca) zbrali 19 ton osnovnih živil ter higienskih izdelkov. K zbranim izdelkom je HOFER v imenu vsake trgovine pristavil še voziček izdelkov v skupni vrednosti 4.600 evrov.

Pri HOFERju že od leta 2015 sodelujejo s Slovensko karitas, s katero tradicionalno prirejajo dve letni zbiralni akciji osnovnih živil in higienskih izdelkov v marcu in decembru. Tako so kupci od 15. do 23. marca v vseh 92 trgovinah HOFER po Sloveniji zbrali dobrih 19 ton. To je vsekakor nekoliko ublažilo pomanjkanje hrane v Karitasovih skladiščih, saj so bila ta v nekaterih delih Slovenije povsem prazna.

HOFER skupaj dodal še za 44.800 evrov izdelkov

»Zadnjih 5 let poleg zbranih izdelkov kupcev v trgovinah pri HOFERju pristavimo v imenu vsake trgovine, teh je zdaj že 92, voziček osnovnih živil ter higienskih izdelkov v vrednosti 50 evrov, skupaj torej 4.600 evrov oziroma 44.800 evrov od decembra 2019. Ker le z dejanji lahko podkrepimo svoja prizadevanja in to je skrb za lepši jutri,« je povedal Bor Trček, vodja za trajnost in zagotavljanje kakovosti izdelkov pri HOFERju.

»Družine in posamezniki stisko še posebej doživljajo pred prazniki. Zato smo z velikim veseljem pred velikonočnimi prazniki razdelili 20 ton hrane in higienskih pripomočkov, ki smo jih zbrali v trgovinah HOFER. Kar 1000 gospodinjstev je prejelo to pomoč in tako smo jim vsaj malo omilili stisko. V prvih mesecih letošnjega leta imamo na Karitasu dosti manj hrane in vsaka takšna gesta, kot je HOFERjeva, je zelo dobrodošla, da lahko v primernem obsegu pomagamo pomoči potrebnim,« je dodal Peter Tomažič, generalni sekretar Slovenske karitas.

HOFER poleg redne organizacije dobrodelnih zbiralnih akcij Slovensko karitas podpira tudi na tedenski ravni, ko jim ob zaprtju izbranih trgovin donirajo večjo količino hrane, ki jo razdelijo ljudem v stiski. Sodelovanje s Karitasom je sicer del HOFERjeve lastne iniciative za družbeno odgovornost Danes za jutri, ki letos praznuje jubilejnih 10 let.