Izlet na Otočec in sprehod po okoliških poteh Otočca in skozi par ob samem gradu Otočec je posebno doživetje. 

Otočec je oddaljen od dolenjske prestolnice Novega mesta približno 6 km. Je streljaj proč iz mestnega vrveža in razlog več, da si odpočijemo oči in zadihamo s polnimi pljuči. Okolica gradu Otočec je prava paša za oči in duha.

Grad Otočec (www.grad-otocec.com), je edini grad v Sloveniji, ki stoji na enem od otočkov reke Krke. Grajski park in razgibano rečno nabrežji skupaj ustvarjata nepopisen prizor, ki mu težko najdemo enakega. Prvič je bil omenjen že leta 1252. Sprva so v njem živeli vitezi Otoški. Ti so ob koncu 14. stoletja izumrli. Njihovo imetje pa prešlo v posest drugih plemiških rodbin.

Sedaj je grad Otočec pod upraviteljstvom Krka zdravilišč, ki slovijo, kot dober gospodar.

Grad je kulturni spomenik in njegov namen je turistično-gostinskega značaja. Občasno gosti tudi medržavna srečanja funkcionarjev. Hotel Grad Otočec si je pridobil oznako pet zvezdic *****. Njegov izviren in urejene ambient v stilu gotike in renesanse se prepleta s popolnim udobjem današnjega čas.

Seveda Krka zdravilišča, na Otočcu ponujajo še mnogo več od ogleda znamenitega gradu in prenočišč. Tu so še tenis igrišča, konjeništvo na bližnji Strugi, golf, kampiranje, fitness, sprostitve v wellnes centru, plavanje v bazenih, sprostitve v savnah v bližnjih Šmarjeških Toplicah