Gorski tek Pokalu narodov WMRA Chiavenna 2021 v Italiji uspešen tudi za slovensko reprezantanco gorskih tekačev. V moški konkurenci je najbolj tekel Timotej Bečan, v ženski konkurenci gorskih tekačic najbolje tekla Dolenjka Klara Ljubi.

Namesto odpovedanega svetovnega in evropskega prvenstva v gorskih tekih na Tajskem je WMRA uvedla Pokal narodov, kot nadomestilo vsem reprezentancam, zaradi številnih odpovedi prireditev. Tekma gorskega teka je bila izpeljana v okviru Val Bregaglia trail s ciljem v Chiavenni. Šlo je za najmočnejšo reprezentančno tekmo gorskih tekov (gorski-teki.si) sezone, saj so vse reprezentance skušale izrabiti to redko in ponujeno priložnost. Najboljši slovenski gorski tekač Timotej Bečan je na Pokalu narodov  WMRA, v zaključku mednarodne sezone gorskih tekov, Sloveniji pritekel tretje mesto in osvojil bronasto medaljo. Bečan je v zadnjih metrih prehitel domačina Italijana Daniel-a Pattis-a. Na 20 kilometrov dolgi progi s 600 metrov vzpona in 1000 metri spusta dosegel čas 1,22.10. Timotej se je na zmagovalnem odru postavil ob bok Eritrejcu-u Filimon Abraham-u z nemškim potnim listom (1,18:29). ki je zmagal in Kenijcu Lolkurraru Lengen-u (1,18:49). Peti je bil Britanec Chris Richards (1,22:46).

V ženski konkurenci je zmagala je zmagala Italijanka Francesca Ghelfi (1,34:01), srebrna je postala Britanka Scout Adkin (Škotska) in tretja Nemka Hanna Groeber (1,35:51). Slovenska reprezentantka Klara Ljubi (1,47:13), sicer aktivna atletinja dolgoprogašica – je pritekla 25. mesto. Druga Slovenka, Jasmina Munih, je zasedla 41. mesto (1,58:18).