Alen Zabasu svojo samostojno glasbeno kariero začenja v času epidemije. Prva solistična skladba z naslovom ‘Le ena je prava’ je romantična pop pesem, ki jo v svet pospremlja z videospotom, v katerem nastopata z zaročenko Karmen.

Alen Zabasu prihaja iz okolice Sevnice in se z glasbo ukvarja že od malih nog. Za solo kariero pa se je odločil prav zaradi trenutnih razmer, v katerih je našel voljo, željo in navdih po grajenju nove, solo kariere. Alenov spomin na glasbo seže v njegovo rano mladost, ko sta mu starša prepevala slovenske ljudske pesmi. In tega se spomni, kot da je bilo včeraj: ”Zanimivo je, kako glasba ustvarja tako močan spomin, ki se ohrani za celo življenje,” pravi Alen. Alen je sicer nastopal že kot osnovnošolec, a za prelomnico svoje glasbene poti šteje konec srednje šole, ko je s prijateljem ustanovil ansambel Fantje izpod Lisce, s katerim so prepevali in igrali 11 let. Po kratki glasbeni pavzi je prišlo obdobje epidemije. Alen je veliko časa preživel ob kitari in petju, saj ima zanj, tako kot za mnoge druge, glasba tisto posebno energijo in moč, da te popelje drugam, v drug, nov svet. Veliko pesmi in videov je objavljal na spletu, med drugim tudi izpolnjeval glasbene želje, saj je želel ljudem polepšati te turobne in naporne dni. In kmalu je ravno s tem začutil željo po lastnem ustvarjanju. Alen je vedel, da se enostavno mora obrniti na Roka Lunačka (glasba in tekst), ki ga občuduje in spoštuje že leta. Skupaj z njim in Alešem Zibelnikom (aranžma) je posnel svojo prvo skladbo ‘Le ena je prava’. Skladba je takoj ogrela njegovo srce, saj z njegovo Karmen skupaj stopata v deseto leto zveze, zato Alen v naslov pesmi resnično verjame.

Alen in njegova unikatna kitara s poslikava sončnega zahoda s svetilnikom, katere avtorica je Neža Erjavec

Alen Zabasu je za skladbo ‘Le ena je prava’ posnel tudi videospot. Zgodbo dveh mladih zaljubljencev je umestil v čudovito vasico Vipavski križ, kjer se glavna junaka spoznata in od koder se odpravita na road trip z legendarnim Volkswagnovim kombijem. Alen je velik ljubitelj filmov, kar se vidi tudi v njegovem kratkem filmu za skladbo ‘Le ena je prava’. Scenarij je spisal sam, za vse ostalo pa je poskrbel vrhunski Rok Breznik iz produkcije Foto Factory.

Alen svoje življenje pa posveča glasbi, Mini kraljestvu, organizaciji, s katero skupaj z zaročenko že 4 leta pripravljata zabavne in poučne programe za otroke, ki seveda vključujejo veliko glasbe in petja, ter zaročenki Karmen, ki z njim tudi nastopa v videospotu.

Premierni video Le ena je prava -Alen Zabasu